Wij bezitten meerdere huifkarren.

 

Grote huifkar: Deze huifkar is toegankelijk voor ongeveer 16 volwassenen.

Open wagen: Deze wagen is toegankelijk voor ongeveer 10-12 volwassenen. Deze huifkar word vaak op de zondag in het park gereden. In deze open wagen kunnen ook de mindervalide mensen meerijden doordat deze wagen toegankelijk is voor rolstoelen

Floor als veulen, slechts een dag oud

Al onze karren worden getrokken door onze 4 fjorden. De fjorden lopen in verschillende combinaties voor de kar.

 

 

Floor, Guus, Pawla en Lesly.

Floor is in 2002 bij ons geboren. inmiddels is zij uitgegroeid tot een flinke fjord. Floor zal in 2018 bij de hengst gaan zodat er hopelijk in 2019 een klein veulentje bij loopt. 

Begin 2015 is Guus erbij gekomen. Guus is een grote fjord van 1,49 cm. Meestal loopt Guus voor de grote huifkar.

In 2016 hebben we Pawla erbij gekregen. Ze is nog een jonge Fjord van 148 cm en zal in 2017 voor de huifkar komen te lopen.

In 2017 is Lesly bij ons gekomen. Lesly is net als Pawla een jonge Fjord alleen dan wat groter, Lesly is rond de 150 cm. Lesly zal in het voorjaar van 2018 beleerd worden voor de wagen en snel te zien zijn in het Stadspark.

   
   

 

 

 

 

Prijzen:

Op zondag kunt u met goed weer een ritje mee in de huifkar door het stadspark voor slechts €2,50 per persoon. Kinderen tot 10 jaar kunnen voor 1 euro per persoon mee. Onze huifkar ritten duren ongeveer een half uur.

Het reserveren van de huifkar op zaterdag en zondag is mogelijk voor €30 euro. U heeft de huifkar dan geheel tot u eigen beschikking en heeft een privé rit van een half uur. Langere rondes zijn mogelijk, die gaan in overleg, net als de prijzen hiervan.

Het huren van de huifkar door de week in het stadspark is ook mogelijk. Dit gaat vanaf €150 euro. Het is dan voor groepen mensen (schoolreisje enz.) mogelijk om rond gereden te worden door het stadpark. Dit gebeurd met onze open wagen, welke ook toegankelijk is voor minder valide mensen met rolstoelen.

Het huren van een huifkar inclusief koetsier op een locatie is uiteraard ook mogelijk. De prijzen hiervan variëren naar gelang de tijdsduur en wensen(bijvoorbeeld welk type huifkar en waar moet de huifkar rijden). Voor meer informatie over de huifkar, prijzen, reserveringen en boekingen graag bellen met 06-23927298 

 

Met een rondrit door het Stadspark kunt u kennis maken met delen van het park waar u als voetganger niet snel komt. Het Stadspark van Groningen heeft een rijke historie.

Wikipedia vertelt er het volgende over:

Het park is aangelegd aan het begin van de twintigste eeuw. Doorkijkje over de grote vijverDe aanleg van het park was een initiatief van de Groninger industrieel Jan Evert Scholten (1849-1918). Ter eerbetoon werd in 1931 een monument van hem geplaatst op een prominente plek in het stadspark aan de Concourslaan. Het park werd ontworpen door de landschapsarchitect Leonard Springer, samen met de Groningse directeur van gemeentewerken J.A. Mulock Houwer.

Op 19 mei 1926 vond de officiële opening plaats van het Monument Evert Jan Scholtencentraal in het park gelegen Stadsparkpaviljoen, waarmee een einde kwam aan de aanleg van het park, die dertien jaar had geduurd.

Het park is opgebouwd uit een aantal onderdelen. Bij de ingang van het park, aan de Paterswoldseweg ligt een Arboretum. Door de aanleg van de Westelijke ringweg is dit deel los komen te liggen van het hoofddeel van het park.

In dat hoofddeel ligt de drafbaan van Groningen waar nog regelmatig paardenraces worden gehouden. Het terrein daarvan wordt daarnaast gebruikt voor allerlei evenementen, zoals festiviteiten ter gelegenheid van Gronings Ontzet. Ook vonden hier grote popevenementen plaats waaronder optredens van de Rolling Stones en Tina Turner.

Onze huifkar Onze huifkar

 Bart en Floor

 

Bart en Floor Bart en Floor