Wij bezitten een open wagen

 

Open wagen: Deze wagen is toegankelijk voor ongeveer 10 volwassenen. Deze huifkar word vaak op de zondag in het park gereden. In deze open wagen kunnen ook de mindervalide mensen meerijden doordat deze wagen toegankelijk is voor rolstoelen. De open wagen gebruiken we vaak voor de kinderfeestjes.

Floor als veulen, slechts een dag oud

De huifkar wordt getrokken door 2 fjorden. 

 

 

Onze fjorden zijn Guus en Pawla.

Begin 2015 is Guus gekomen. Guus is een grote fjord van 1,49 cm. 

In 2016 hebben we Pawla erbij gekregen. Pawla is ongeveer even groot als Guus. Meestal zijn Pawla en Guus voor de huifkar te vinden. Het is een prachtig span waar Mark graag mee rijd.

   
   

 

 

 

 

Prijzen:

Op zondag kunt u met goed weer een ritje mee in de huifkar door het stadspark voor slechts €3,- per persoon. Kinderen tot 3 jaar gratis. Uit veiligheidsoverwegingen moet er bij kinderen tot 10 jaar altijd een volwassene mee in de huifkar. Onze huifkar ritten duren ongeveer 20-25 minuten. (In de zomervakantie zal er geen huifkar aanwezig zijn) Wilt u in de zomervakantie toch iets van de huifkar voor een prive rit, belt u ons dan voor de prijzen en beschikbaarheid.

Het reserveren van de gehele huifkar op zaterdag en zondag is mogelijk op aanvraag. U heeft de huifkar dan geheel tot u eigen beschikking en heeft een privé rit van een half uur. Langere rondes zijn mogelijk, die gaan in overleg, net als de prijzen hiervan. Let op deze prijs is alleen in het weekend.

Het huren van de huifkar (open wagen) door de week in het stadspark is ook mogelijk. Het is dan voor groepen mensen (schoolreisje enz.) mogelijk om rond gereden te worden door het stadpark. Dit gebeurd met onze open wagen (zonder huif), welke ook toegankelijk is voor minder valide mensen met rolstoelen. Dit gaat vanaf 300 euro.

 

Heeft u speciale wensen dan horen we dit graag. 06-23927298

 

Met een rondrit door het Stadspark kunt u kennis maken met delen van het park waar u als voetganger niet snel komt. Het Stadspark van Groningen heeft een rijke historie.

Wikipedia vertelt er het volgende over:

Het park is aangelegd aan het begin van de twintigste eeuw. Doorkijkje over de grote vijverDe aanleg van het park was een initiatief van de Groninger industrieel Jan Evert Scholten (1849-1918). Ter eerbetoon werd in 1931 een monument van hem geplaatst op een prominente plek in het stadspark aan de Concourslaan. Het park werd ontworpen door de landschapsarchitect Leonard Springer, samen met de Groningse directeur van gemeentewerken J.A. Mulock Houwer.

Op 19 mei 1926 vond de officiële opening plaats van het Monument Evert Jan Scholtencentraal in het park gelegen Stadsparkpaviljoen, waarmee een einde kwam aan de aanleg van het park, die dertien jaar had geduurd.

Het park is opgebouwd uit een aantal onderdelen. Bij de ingang van het park, aan de Paterswoldseweg ligt een Arboretum. Door de aanleg van de Westelijke ringweg is dit deel los komen te liggen van het hoofddeel van het park.

In dat hoofddeel ligt de drafbaan van Groningen waar nog regelmatig paardenraces worden gehouden. Het terrein daarvan wordt daarnaast gebruikt voor allerlei evenementen, zoals festiviteiten ter gelegenheid van Gronings Ontzet. Ook vonden hier grote popevenementen plaats waaronder optredens van de Rolling Stones en Tina Turner.

Onze huifkar Onze huifkar

 Bart en Floor

 

Bart en Floor Bart en Floor